efendi sözcüğünün zıt anlamlısı nedir?


efendi kelimesinin zıt anlamlı sözcükleri : kaba, şımarık, köle

<< edinmek efkarlı >>









android-uygulamamiz-yayinlandi


sanalsözlük'te kaba kelimesiyle ilgili ne demişler ?

bu kelimeyle ilgili sanalsözlük'te yaklaşık 7 sayfa içerik bulunmaktadır.

  1. fazla samimi olunmayanlara karşı kullanılan bir hitap şekli,seviyeli saygılı insanlara söylenen söz ayrıca soner yalçın'ın sabetayizmin köklerine indiği,ünlü türk sabetaycıları açıkladığı fazla uzun ama güzel kitabı.
  2. soner yalçın tarafından yazılan "beyaz türklerin büyük sırrı" alt başlığı ile izmirde yaşamış hacı mehmet efendiyi ailesini ve aillesinin osmanlıyla ermenilerle yahudilerle masonlarla ilişkilerini anlatan türkiyenin yönetiminde bulunmuş evliyazedeleri anlatan inceleme araştırma kitabının ismidir.
  3. efendi eskiden yahudi dönmelerine söylenirdi.bu yüzdendir yaşayan yaşlı birine efendi diye hitap ederseniz size kızacaktır.
  4. içinde on yüz bin milyon tane isim geçmesi sebebiyle dikkatli okunması gereken, aksi takdirde geriye pek bir şey bırakmayacak olan kitaptır. bunu okuyan bunları da okudu: (bkz: reis) (bkz: binbaşı ersever in itirafları) (bkz: bay pipo) (bkz: the özal)
  5. bir kölenin varlığı ve kölenin efendiliğini kabul etmesi şartlarını barındırması gereken kişi. Hegel'in belirttiği üzere: insan diğer insanlarla ilişkileri bağlamında tanımlanır, bir efendi, kölesi onu efendi olarak kabul etmemişse nasıl efendi olabilir?
  6. soner yalçın ın türkiye de sabetayist isimleri ve ilişkilerini, gereksiz yere uzatarak anlattığı kitabı. gereksiz yere diyorum çünkü, anlatılan kişi ve olaylar arasındaki bağlar zaten bugüne kadar binlerce kitapta anlatılmış, pek çok kitapta derlenip toplanmıştır. bu durumda efendi kitabından geriye sadece adı geçen kişilerin sabetayist olduğunun eklenmesi dışında bir şey kalmamaktadır. yani soner yalçın, bu kitabı bu kadar uzatmayıp "efendim şu şu kişiler sabetayisttir" diye bir liste çıkarsaydı da yeterdi. bununla birlikte bu kitap, son dönem revaçta olan yahudi düşmanlığı açısından irdelendiğinde de aslında çok ilginç bir dönemde, ilginç bir kampanyayla piyasaya çıkmış olduğu görülür. son olarak: bu kitaptan öğrendim ki, bu ülkede sabetayist olmayan tek kişi benmişim.
  7. (bkz: bdsm)
  8. efendi 2 adlı kitapta da sabetay sevi nin kurucusu olduğu akımın ispanya ya dayanan kökleri anlatılmış , dinler arası bazı şekilsel benzerliklere örnekler verilmiştir
  9. eski yunancadan gelir... aftendi, saygıdeğer kişi anlamındadır...
  10. osmanlı larda beylerin okuma yazma bilen ogullarına verilen ad.
  11. kelime olarak,bizans kökenlidir,derebeyi anlamına gelmektedir.
  12. (bkz: soner yalcin tarzi insanlara inanmak/#1457369)
  13. sayfaların altındaki dipnotların okunmadan geçilmemesi gereken kitap. o bununla evlenmiş o buna şunu demiş ee demekki o da sabetayist imlarında bulunan bir soner yalçın kitabı. tarihin magazini diyebiliriz lakin izlediğimiz hülya avşar magazinleriyle bir tutulmamalı gerçekten üzerinde çok çalışılmış bir eser olduğu belli.
  14. (bkz: beyaz türkler) (bkz: evliyazadeler) (bkz: Evliyazade)
  15. eskiden toplumda saygın kişilere böyle hitap edilirken şimdi bekçi, kapıcı gibi alt tabakaya ait olduğu varsayılanlara seslenme sözü halini almıştır.
  16. osmanlıcaya eski yunancadan geçmiş sözcüktür. şöyle ki sözcüğün aslı authentes ve rum söyleyişiyle 'aftendis'tir, "mutlak hakim" demektir. bugünkü yazılı kayıtlara göre sözcük, ilk önce mevlana celaleddin rumi'nin kızı melike hatun için söylenmiş.
  17. soner yalçının herkesi akraba çıkardığı görünenin iç yüzünü anlattığı pek çok yerinde insanı şaşırtan kitabı.
  18. osmanlı zamanında halkın yüksek sınıfında bulunan hocalar, öğretmenler, esnaf ve devlet adamları için kullanılan tabirdir. bizlere ilkokulda öğretildiği gibi ataturk un babası ali rıza efendidir. atatürk kongrelerde, illerin önde gelenlerine efendiler diye hitab etmiştir. lakin bu tabir günümüzde alaşağı olmuş durumdadır. hademeler ve hizmetçililer için kullanılır. (bkz: sabit efendi)
  19. paşabahçe'nin yeni markası. f&d
  20. ''ben zirveler için doğmuşum'' diyen yazar. zirve arifesi girer genellikle sözlüğe, amacı nedir bilinmez.
  21. sürekli çıplaklıktır efendi.
  22. dunyanın en adi insanıdır. (bkz: gac piss)
  23. nolaki doğmayaydın dedim yazar. bugün doğum günüymüş hahahahah üleş üleşşşş seni. (bkz: çatal ses)
  24. hükmeden, saygıgören.saygu duyulan anlamındaki sözcüktür. ama günümüzdeki anlamı biraz değişime uğramıştır. gündelik hayatta bakkal, kapıcı vb kişilere küçültme sıfatı olarak kullanılmıştır. - ahmet efendi bize şurdan 3 ekmek - veli efendi şu çöpleri de alsan iyi olur
  25. çaylak olmuş enerjik yazar. sanırım tek suçu sweet dreams'ın çaylak oluşuna sevinen bir kaç (bir de olabilir) kendini bilmez yazara ağzının payını vermesi.

senin efendi kelimesiyle ilgili yorumun ne ?

Sitemap